Vlada Srbije uskoro odobrava prodaju Banje Koviljače?!

kovkov

kovkov

 Predlog privatizacije banja naći će se na dnevnom redu srpske vlade ove nedelje. Tako će posle nekoliko godina čekanja 10 srpskih lečilišta konačno dobiti uslove za dolazak novih vlasnika. Kako saznajemo, Vlada je odbacila mogućnost javno-privatnog partnerstva, za koje se većina zalagala.
Privatizaciju čeka 10 domaćih banja i to: Specijalna bolnica za rehabilitaciju Bujanovac, Banja Koviljača, Ribarska Banja, Kruševac, “Merkur”, Vrnjačka Banja, “Gejzer”, Sijarinska Banja, Niška Banja, Niš, Vranjska Banja, Specijalna bolnica Zlatibor, Specijalna bolnica Sokobanja, “Termal” u Vrdniku (izvor Novosti).

 Banja Koviljača je sigurno jedna od najinteresantnijih potencijalnim investitorima,, s obzirom na to da je jedna od retkih banja koja posluje pozitivno. Godišnji prihodi su između 5 i 6 miliona evra. Ranije zainteresovani investitori poput “Danubius group” iz U.K. su bili su u startu sabotirani od strane nekadašnjeg ministra Krkobabića, i određenih članova bivšeg rukovodstva banje kojima je “više odgovarao” trenutni status lečilišta…Ko će i kada postati novi vlasnik Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Banja Koviljača”, a samim tim i korisnik banjskih prirodnih lekovitih resursa, videćemo uskoro…