Top 10 razloga zbog kojih obavezno treba posetiti Banju Koviljaču!

naslovna

naslovna

  1. Jedina banja u Srbiji, a i šire, koja se nalazi između planine i reke, Gučeva i Drine, pojmova koji asociraju na nesvakidašnju lepotu, netaknutu prirodu, bogatu istoriju.
  2. Banjski park, i zvanično najlepši u Srbiji, urađen u rondo stilu, na preko 20 ha.
  3. Čist vazduh podno Gučeva, idealna klima, mir, koji       nedostaje mnogima koji žive i rade u velikim gradovima.
  4. Blizina izuzetnih destinacija u blizini, izletišta, poput Vukovog rodnog mesta-Tršića, manastira Tronoše iz 14-og veka, Soko-grada, Cera, etno-sela Stanišići, itd..
  5. Prirodni lekoviti resursi, lekovito blato i sumporovita voda, poznata i priznata još u periodu Rimskog carstva.
  6. Žićina plaža na Drini, najlepša „divlja rečna plaža“ u Srbiji, duga 3 km, najposećenija u letnjoj sezoni, sa brojnim domaćim i stranim gostima, improvizovanim kafe-barovima, kotlićima sa ribljom čorbom, škobaljima na žaru, itd…
  7. Spomenik na Gučevu, posvećen hrabrim srpskim borcima u Prvom svetskom ratu, u bici čuvenoj kao prva rovovska bitka i „Bitka iznad oblaka“.
  8. Čuveni Kur-salon i banjska fontana, jedinstveni Kur salon koji je izgradio kralj Aleksandar Karađorđević, objekat koji dominira u centralnom delu banjskog parka.
  9. Gostoljubivost meštana, je ono što prvo primete banjski gosti, želja da im se izađe u susret uvek i na svakom koraku.
  10. Podrinjska kuhinja, domaći sir, kajmak, pršuta, drinski specijaliteti, gučevska kupina, domaći džemovi, med, slatko..

{gallery}top{/gallery}