Nova publikacija o Banji Koviljači

KNJIGA-NOVA-O-KOVILJACI

KNJIGA-NOVA-O-KOVILJACI

Postovani prijatelji, kao i svi koji ste na bilo koji nacin vezani za Banju Koviljacu, zelim da vas obavestim da je u pripremi nova publikacija o ovoj Podrinjskoj lepotici. Publikacija ce se sastojati iz dve knjige u pakovanju koje ce biti u skladu sa epitetom “kraljevska“. Prva knjiga ce obilovati fotografijama, razglednicama, pricama i anegdotama iz najsjajnijeg perioda, tridesetih godina proslog veka, kada su Kur salon, Bled, hoteli Beograd, Podrinje, Dalmacija, Hercegovina,uredjene drinske plaze bili najpozeljnija sastajalista gostiju iz tadasnje Kraljevine Jugoslavije. Koviljaca je bila u rangu Karlovih Vari i omiljeno odmoriste kraljevske porodice, mondensko letovaliste.

Drugi deo publikacije ce predstaviti banju danas, sve lepo sto se moze ponuditi turistima, manifestacije, izletista, smestajne kapacitete, fotografije banjskog parka, Guceva, Zicine plaze, neki vid savremenog dvojezicnog turistickog vodica.

Oba dela publikacije ce sadrzati po 96 kolornih strana, dosad neobjavljivanih fotografija, tekstova, a cena pre izdavanja, i za sve one koji zele da ucestvuju u ovom projektu je 1300 dinara za komplet knjiga, dok ce nakon izlaska iz stampe cena biti 2100 dinara.

Nadam se da ce se svi oni koji zele da ova jedinstvena publikacija izadje iz stampe podrzati ovu pricu o Kraljevskoj Banji Koviljaci i da ce uzeti ucesca. Svi zainteresovani mogu rezervisati publikaciju unapred, na mejl: vlado_vulovic@yahoo.com 

Pozdrav svima!

Vladimir Vulović

.