Na koncertu “Divljih jagoda” u Banji bajkeri iz cele bivše Jugoslavije

Gosti 13. međunarodnog skupa bajkera “Motočašće 2016” u Banji Koviljači, grupa “Divlje jagode”, na svom večerašnjem koncertu okupili su motocikliste iz svih delova bivše Jugoslavije. Uz popularne hitove gitariste Seada Zeleta Lipovače, veselili su se bajkeri iz Čačka, Zrenjanina, Šapca, ali i iz Makedonije, BiH, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije

– Već peti put dolazim u Banju Koviljača kod prijatelja iz MK “Blek dragons”, čiji sam i ja član. Prošle godine nisam mogao da dođem zbog drugih obaveza, ali sada sam tu, zadovoljan što se družim s kolegama iz bivše Juge, ali i uživam uz pesme “Motori”, “Šejla”, “Kap po kap”, “Krivo je more” ili “Marija” – kaže Danilo Koren iz Rače kod Maribora. Svi učesnici su prethodno imali defile od Banje Koviljače do Loznice, gde su u centru grada imali doček uz besplatno piće i koncert grupe “Crna strela”.

U moto-kampu organizovane su bajkerske igre, a pored glavnih zvezda večeri, “Divljih jagoda”, na istoj bini svirale su i grupe “Krosroud” i “Ledene oči”. Organizatori ne skrivaju zadovoljstvo zbog dobrog odziva i poručuju da će sledećeg leta biti još više bajkera iz celog regiona.

– Danas je stiglo oko 450 motocikala, svi su dočekani na tradicionalan način, pogača, so i domaća rakija, a učesnicima smo obezbedili ručak. Sutra ih ispraćamo uz kafu, osvežavajuće napitke i viršle u kifli – kaže Čedomir Milutinović, predstavnik organizatora MK “Blek dragons”.

 

Izvor: Blic, Boban Pajić