Lozničanin pretukao NATO pilota koji se hvalio bombardovanjem Srbije 1999. god.

Rade Stančić iz Loznice juče ujutru je u Cirihu pretukao engleskog pilota u kafiću “Hilt”, jer ga je čuo kako za susednim stolom s ponosom priča da je bombardovao Srbiju 1999. godine!
Nakon što ga je dobro naučio pameti, Stančić mu je rekao: “Od sada kad god se pogledaš u ogledalo, setićeš se Srba koje si ubijao!”
Ubrzo nakon toga, Stančić je napustio Švajcarsku. Kako saznaju domaća dopisništva, Rade je sa prijateljem sedeo za stolom i razgovarao. Englez je za susednim stolom bio sa jednim lokalnim političarem, a u jednom trenutku mu je kazao da je bio vojni pilot i kako je sa ponosom pričao da je bombardovao “je*ene Srbe”. U tom trenutku Rade i njegov drugar su prestali da pričaju, jer mu se učinilo da Englez pored njega pominje Srbe i 1999. godinu. Pre toga su bili nasmejani jer su dogovarali posetu nekih srpkih pevača u Švajcarsku. Rade je zaćutao kad je čuo šta Englez priča i načuljio uši – priča izvor redakcije iz Ciriha.
Zatim je Stančić ustao i krenuo ka Englezu i njegovom prijatelju. Lepo mu se obratio, ljubazno. Izvinio se i rekao da je slučajno čuo priču o bombardovanju Srbije. Kada je Englez potvrdio, Rade mu je rekao da će dobro zapamtiti Srbe. Počeo je da ga udara šakama, a zatim je zgrabio staklenu posudu za šećer, pa je i njom udario Britanca. Bivši pilot je bio sav krvav, a njegov prijatelj je prizor gledao u šoku – kaže očevidac.
Avijatičar NATO pakta je, prema njegovim rečima, zapomagao i urlao od bolova, ali niko u kafiću nije smeo da se umeša u tuču.
Tad mu je Rade rekao: “Kad god se budeš pogledao u ogledalo, setićeš se svih Srba i nedužne dece koju si pobio” – navodi sagovornik. Nakon toga Stančić je izašao iz kafića i pobegao. Informer nezvanično saznaje da je odmah potom napustio Švajcarsku. Englez je sa brojnim podlivima i rasekotinama završio u bolnici.

 

Izvor-Alo