Knjiga o Banji Koviljači

Poštovani prijatelji, kao i svi koji ste na bilo koji način vezani za Banju Koviljaču, želim da vas obavestim da je nakon knjige “Kovilje”, iz štampe izašla nova publikacija o ovoj Podrinjskoj lepotici. Edicija “Kraljevska Banja Koviljača” se sastoji iz dve knjige u pakovanju koje je u skladu sa epitetom “kraljevska“. Prva knjiga obiluje fotografijama, razglednicama, pričama i anegdotama iz najsjajnijeg perioda, dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, kada su Kur salon, Bled, hoteli Beograd, Podrinje, Dalmacija, Hercegovina, banjske vile, uredjene drinske plaže,  bili najpoželjnija sastajališta gostiju iz tadašnje Kraljevine Jugoslavije. Koviljača je bila u rangu Karlovih Vari i omiljeno odmorište kraljevske porodice Karađorđević, mondensko letovalište.

Drugi deo edicije predstavlja banju danas, sve lepo što se može ponuditi turistima: manifestacije, izletišta, smeštajne kapacitete, fotografije banjskog parka, Gučeva, Žićine plaže, neki vid savremenog dvojezičnog turističkog vodiča.

Oba dela jedinstvene foto-priče o Banji Koviljači nekad i sad,  sadrže po 96 kolornih strana, dosad neobjavljivanih fotografija, tekstova, a cena kompletne edicije je 1500 dinara. Knjige se mogu poručiti i posebno i to: knjiga o Kraljevskoj Banji Koviljači – 1000 dinara, knjiga o Banji Koviljači danas – 650 dinara.

 

Autor edicije: Vladimir Vulović

Kontakt: vlado_vulovic@yahoo.com

+381 63 8229 711

 

{gallery}knjiga{/gallery}