Nova atrakcija u Banji, kućica na dudovima pored Drine

Imenjak i prezimenjak jednog od najpoznatijih Lozničana, Jovan Cvijić, uspeo je da ostvari svoj san, da izgradi kućicu na drvetu pored Drine. Kućica od 32 kvadrata, u krošnji dudova, obradovala je i meštane Banje Koviljače, Loznice, ali i brojne turiste koji bi želeli da vide ovo remek delo mašinca po struci, samoukog stolara.  Kućica se nalazi na samom skretanju ka Žićinoj plaži, na 2 kilometra od centra Banje Koviljače, visoka je 5 metara, a Jovan je sam realizovao svoju ideju u radionici za nepuna 3 meseca. Elemente kućice iz radionice je prebacio do Drine, i za jedan dan uspeo da ih sklopi u jedinstvenu celinu koju čine kuhinja, kupatilo, soba i predivna terasa sa pogledom na reku.

    Za nacionalni servis RTS, Jovan je izjavio:
Gledajući američki serijal kućica na drvetu došao sam na ideju da i ja uradim tako nešto. Najteže mi je od svega bilo sama konstrukcija i sam početak rada na kućici, međutim, sve ostalo posle je dolazilo samo po sebi. Leti je ovde mnogo bolji ugođaj, jer ovo ovde drveće to su sve dudovi, pravi doživljaj je otvoriti prozor i ubrati dud kroz prozor i pojesti ga onako sladak”.
Jutarnja kafa na terasi kućice u krošnji dudova, sa pogledom na Drinu je nešto što bi svako od nas poželeo, a privilegija je Jovana Cvijića, Lozničanina koji je ostvario svoj dečačk san…

Prilog RTS-a o kućici pored Drine pogledajte na:

 

 http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/57/srbija-danas/2493804/loznicanin-napravio-kucicu-na-drvetu.html