Koviljačko blato spas za reumu, među najlekovitijem u Evropi

   Lekoviti resursi Banje Koviljače bili su itekako poznati još i starim Rimljanima. Put koji je spajao istočno i zapadno rimsko carstvo išao je između Drine i nekadašnje „lekovite močvare“, u blizini koje su se nalazila dva velika utvrđenja, Ad Drinum i Genzis. Stanovnici ovih rimskih gradova, ali i karavanski putnici koji su bili u prolazu koristili su sve blagodeti banjskih lekovitih izvora.
   Banja Koviljača se danas ubraja među najlekovitije banje , ne samo na ovim prostorima, nego i u Evropi, prvenstveno kada su reumatska oboljenja u pitanju. Veliki broj domaćih ali i stranih medicinskih stručnjaka upućuje pacijente upravo u Banju Koviljaču, kako bi u njoj putem lekovitih terapija našli spas, i kako bi se oslobodili dosadnih, reumatskih bolova. Iskustva onih koji dolaze na lečenje u Koviljaču su više nego pozitivna. Veliki procenat njih se iz godine u godinu vraća u ovo mesto, tvrdeći da ih je Banja Koviljača bukvalno „spasila“. Oni imućniji su se čak odlučili i na kupovinu nekretnine u podrinjskoj lepotici, s obzirom na to da im terapije mnogo pomažu, kao i na to da se Banja Koviljača nalazi u izuzetno lepom prirodnom okruženju.
   Savremeni način života utiče na to da, prema istraživanjima, preko dve trećine ljudi oseća izvesne reumatske tegobe. Mnogi od njih su već „otkrili“ Banju Koviljaču, i preporučili je svojim poznanicima, tako da je 2016-ta godina rekordna po broju posetilaca, a očekuje se da će i u 2017-toj biti nastavljen trend rasta domaćih i stranih gostiju. Ono što je takođe važno, jeste da u Banju Koviljaču dolazi sve veći broj gostiju koji nemaju zdravstvenih problema,  i koji jednostavno žele da se odmore u mirnom, zdravom i lepom ambijentu koji karakteriše jednu od osam kraljevskih banja u Srbiji.

 Sve informacije o Banji Koviljači, njenim lekovitim resursima, smeštajnim kapacitetima mogu se dobiti na telefone Turističko informativnog centra „Kraljevska Banja Koviljača“:
 +381(0)63 8229 711 ; +381(0)64 011 55 65  i putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.